Ст. ЗУ Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів від 06.12.2018 № 2639-VIII
Чинний зі змінами. Перевірено 08.07.2019
Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів
Додаток 10. Перевідні коефіцієнти для обчислення енергетичної цінності
Додаток № 10
до Закону України
від 6 грудня 2018 року № 2639-VIII
Перевідні коефіцієнти для обчислення енергетичної цінності
Показники енергетичної цінності, що зазначається в інформації про харчовий продукт, обчислюються з використанням таких перевідних коефіцієнтів:
Вуглеводи (крім поліолів) |
17 кДж/г - 4 ккал/г |
Поліоли |
10 кДж/г - 2,4 ккал/г |
Білки |
17 кДж/г - 4 ккал/г |
Жири |
37 кДж/г - 9 ккал/г |
Тригліцериди (тріацилгліцерини) |
25 кДж/г - 6 ккал/г |
Спирт (етиловий спирт) |
29 кДж/г - 7 ккал/г |
Органічні кислоти |
13 кДж/г - 3 ккал/г |
Харчові волокна |
8 кДж/г - 2 ккал/г |
Еритритол |
0 кДж/г - 0 ккал/г |
Стаття
1 ...29 30 Прикінцеві та перехідні положення Додаток № 1. Перелік речовин та харчових продуктів, які спричиняють алергічні реакції або непереносимість Додаток № 2. Перелік харчових продуктів, інформація про які повинна містити додаткові дані ...Додаток 11. Надання інформації про поживну цінність харчових продуктів