Укр   Рус

Ваш гід в законодавстві України


Друкувати

Ст. ЗУ Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів від 06.12.2018 № 2639-VIII


Чинний зі змінами. Перевірено 08.07.2019


Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів
Додаток 10. Перевідні коефіцієнти для обчислення енергетичної цінності

Додаток № 10
до Закону України
від 6 грудня 2018 року № 2639-VIII

Перевідні коефіцієнти для обчислення енергетичної цінності

Показники енергетичної цінності, що зазначається в інформації про харчовий продукт, обчислюються з використанням таких перевідних коефіцієнтів:

Вуглеводи (крім поліолів)

17 кДж/г - 4 ккал/г

Поліоли

10 кДж/г - 2,4 ккал/г

Білки

17 кДж/г - 4 ккал/г

Жири

37 кДж/г - 9 ккал/г

Тригліцериди (тріацилгліцерини)

25 кДж/г - 6 ккал/г

Спирт (етиловий спирт)

29 кДж/г - 7 ккал/г

Органічні кислоти

13 кДж/г - 3 ккал/г

Харчові волокна

8 кДж/г - 2 ккал/г

Еритритол

0 кДж/г - 0 ккал/г


Стаття 1 ...29 30 Прикінцеві та перехідні положення Додаток № 1. Перелік речовин та харчових продуктів, які спричиняють алергічні реакції або непереносимість Додаток № 2. Перелік харчових продуктів, інформація про які повинна містити додаткові дані ...Додаток 11. Надання інформації про поживну цінність харчових продуктів

Перейти до статті